Nasveti za poceni selitve

Nasveti za poceni selitve

Najboljše so tiste selitve, ki pomenijo selitev na bolje – v večje stanovanje, lastno hišo, prijetnejše okolje. Ne glede na to, kako se selitve veselite oziroma kako komaj čakate na nov dom, pa zna biti realnost zelo velik stres, ki zahteva iznajdljivost, dobro organiziranost in predvsem mirno kri. Da bo vse potekalo bolj enostavno in poceni, smo poiskali nekaj priročnih nasvetov, ki skrbijo, da so selitve poceni, da so znosnejše in bolj praktične.

Najboljši nasveti za poceni selitev

1. Kar koli je mogoče, spakirajte najmanj teden dni vnaprej: poleti ne potrebujete zimske garderobe, v zadnjih dneh ne rabite nujno dveh televizij in treh radiev, kuhate lahko le v enem loncu in eni ponvi …
2. Razmislite, v kaj vse lahko pospravite svoje stvari. Ne selite potovalnih kovčkov praznih – napolnite jih! Enako velja za košare, okrasne koše, zaboje … Celo plastičen zabojnik za odpadni papir lahko napolnite!
3. Naredite si načrt za čiščenje starega stanovanja. Kupite vsa potrebna čistilna sredstva in pripomočke in se marsičesa lotite še preden pride do selitve – že kak dan prej lahko pomijete okna, obrišete izpraznjene kuhinjske omarice in podobno.
4. Dragocenosti ločite od drugih stvari. Poceni selitveni servis naj prepelje pohištvo in škatle z »navadnimi« rečmi, nakit, starine, razne zbirateljske predmete, dragocene slike in podobno pa prepeljite sami – neprijetno bi bilo, če bi se izgubili ali poškodovali.
5. Dokumente imejte vedno pri sebi, v torbi ali poslovnem kovčku – da se ne boste spraševali, kje naj jih iščete.
6. Uredite si škatlo za prvi dan. Kaj je to? Škatla, z vsem, kar boste v novem domu potrebovali že prvi dan: kozmetiko, pižamo, rjuho in odejo … Kadar se seli družina, naj ima vsak družinski član svojo škatlo za dan selitve – očka bo v njej potreboval še brivski aparat, otroci medvedka za spanje …

Dan selitve je dan garanja

Kljub temu, da si skušate čim več stvari urediti vnaprej, boste na dan selitve zvečer popolnoma izžeti – kljub temu, da bo vaš novi dom še cel založen s škatlami in se vam bo zdelo, da vsega ne boste pospravili vsaj še leto dni. Da bo šlo lažje, potrebujete pomoč: prijateljev, sorodnikov, sosedov, pa tudi servisa za selitve.
1. Najbližji naj vam pomagajo že takrat, ko se pričnejo priprave, ne zgolj na dan selitve. Lahko pakirajo, vam pomagajo čistiti, nositi stvari v zabojnike za smeti.
2. Vsem pomočnikom povejte, kdaj naj pridejo in pri čem vam bodo pomagali. Prijateljica naj vam nekaj dni prej pomaga pakirati oblačila, soseda naj vam dan prej pomaga pomiti okna, fantje s servisa za selitve naj na »dan D« pridejo z močnimi mišicami za prenašanje pohištva in škatel, sosed naj se oglasi dan po selitvi in pomaga pri pleskanju …

Več info na: Selitveni servis Btrans