Neoriginalne kartuše

Neoriginalne kartuše

Marsikdo je prepričan, da so že kartuše za brizgalne tiskalnike precej drage, zato je kupoval neoriginalne ali jih celo doma ponovno polnil sam, še večji pa je strošek za tonerje. Tonerji lahko stanejo okoli petdeset, pa tudi tja do tristo evrov. Res je sicer, da se kartuše menjajo veliko manj pogosto kat kartuše, saj je možno s s kompletom kartuš natisniti precej več, a tudi če moramo nove kupiti zgolj enkrat letno ali celo na vsake dve leti, je strošek visok, ker ga je pač potrebno poravnati v enkratnem znesku.
Rešitev, ki nam lahko prinese prihranek, so seveda neoriginalni tonerji. Če že pri kartušah niste uporabljali originalov, potem to dobre veste. Vendar pa veste tudi, da so neoriginalne kartuše lahko pomenile težave, te pa so bile še toliko bolj pogoste, če ste jih s črnilom polnili sami. Neoriginalni tonerji pa na srečo ne prinašajo takšnih težav. Medtem, ko so originalni izdelani pod blagovno znamko, ki ustreza vašemu tiskalniku, so neoriginalni tonerji narejeni pod drugo, a še vseeno povsem enaki. In tudi tisti neoriginalni tonerji, ki so dejansko obnovljeni, niso primerljivi s kartušami, ki ste jih polnili samo. Zakaj? Ker se tonerjev ne da polniti kar doma. Obnova je tehnično zahtevna in ne obsega zgolj polnjenja bobna z novim prahom.

Več info na https://www.instagram.com/tonerjiinkartuse/ in https://www.facebook.com/tonerjiinkartuse/ 

Neoriginalni tonerji so torej kakovostni in jih lahko uporabljate brez strahu, z njimi pa boste prihranili resnično veliko. Običajno dosegajo neoriginalni tonerji tam nekje okoli tretjino cene originalnih. Priporočamo pa vam še nekaj: preverite, kakšna je kapaciteta nadomestnih tonerjev. Originalni imajo običajno nižjo zmogljivost kot neoriginalni tonerji, torej z njimi natisnete manj, ker je v njih manj polnila. Neoriginalni tonerji  vam tako pomagajo prihraniti tudi na ta račun.

Laserski tiskalniki so bili še kakšno desetletje nazaj precej dražji od »navadnih«, brizgalnih tiskalnikov. Predvsem za domače potrebe in za manjše pisarne, na primer pri samostojnih podjetnikih, so prišli zato v poštev večinoma brizgalni tiskalniki, ki so bili pogosto tudi v obliki multifunkcijskih naprav, ki nudijo tako tiskanje kot pošiljanje faksov, fotokopiranje in tudi optično branje (skeniranje). Vendar pa je treba priznati, da imajo brizgalni tiskalniki tudi pomanjkljivosti: kakovost tiska je slabša, predvsem pa marsikomu povzročajo sive lase zaradi svoje počasnosti – v času, ko natisnejo eno stran, jih laserski tiskalnik dvajset. Prav zato je zelo dobrodošlo, da so postali laserski tiskalniki veliko bolj dostopni, še zlasti v primeru, ko govorimo o tisku z zgolj črnim barvilom. V tem primeru vas laserski tiskalnik ne bo stal kaj veliko več kot 50 evrov.
In v čem je težava? V strošku, ki ga pomenijo kartuše.