Poročni nakit

Poročni nakit

Prvo pravilo pri izbiri poročnega nakita je NE PRETIRAVAJTE!!! Velikokrat se zgodi ,da neveste izberejo preveč kičast in bogat nakit in obleka izgubi tisti svoj čar. Poročnega nakita je veliko in iz vseh materialov. Preden se odločimo za nakit pa moremo izbrati druge stvari kot so obleka, čevlji in frizura saj je izbira poročnega nakita zelo odvisna od teh dejavnikov.

Nakit se mora ujemati z vašo obleko: Pri izbiri nakita je pomembno, da ga izbirate glede na stil in material vaše obleke. Če ste izbrale čipkasto obleko potem je pomembno, da je nakit tudi čipkast. Če imate na obleki kristale ali perle poiščite nakit tega stila in materiala.

Bela preprosta obleka: k preprostim belim oblekam zelo lepo paše biserni ali srebrni nakit z svetlikajočimi kamenčki. Ker je obleka preprosta si lahko privoščimo bogat in razkošen poročni nakit. Uhane in zapestnice običajno izberemo v istem stilu kot verižico zato bodite pazljivi, da bo celoten nakit v kompletu. K preprostim oblekam pa si lahko privoščimo tiare lasnice in lasne polžke saj je obleka preprosta in z nakitom naredimo obleko bolj bogato in vidno. Pri takih vrstah oblek je nujna uporaba nakita saj brez poročnega nakita je zelo pusto in nezanimivo.

Umazano bele obleke: K takšnim oblekam lepo paše poročni nakit v zlati ali srebrni barvi. Privoščimo si lahko tudi dodatke kakšnih barv.

Šampanjec  obleke: poročne obleke v šampanjec barvi so letos zelo moderne. K takšnim oblekam pa paše predvsem zlat ali kremaste barve poročni nakit. Poigramo pa se lahko z kakšnimi barvnimi detajli , ki se že pojavijo v kontekstu naše poroke.

Pri izbiri nakita pa je pomemben tudi dekolte oz. vrsta dekolteja.

Obleke brez dekolteja: pri takšnih oblekah, ki so zaprtega tipa vam ni potrebno nositi verižice, saj so obleke že bogate same po sebi. Pri takšnih vrstah oblek lahko uporabimo uhane ali kakšne lasnice. Pri takšnih oblekah največkrat izberejo lestenec uhane oz. zelo viseče in vpadljive uhane. Dodate pa lahko tudi kanček barve v svoj poročni nakit, ki je v barvi vaše celotne poroke. Kot poročni nakit pa lahko izberemo tudi naravno cvetje, ki se zelo lepo podajo v dolge kodraste lase.

V-izrez:  Ste izbrale v izrez vaše poročne obleke? Potem je najboljša izbira ne preveč bogat nakit srebrne barve z majhnim obeskom. Lepo se tudi podajo biseri bele barve in dolge verižice , ki segajo v dekolte. Poleg teh oblekic pa je skoraj nujna uporaba uhanov saj se zelo lepo ujemajo z v izrezom. Izberete lahko tudi kakšno tiaro ali zapestnico, vendar pa bodite pazljivi, da pri izbiri poročnega nakita ne pretiravate , saj lahko hitro postanemo kičasti…

Srčast izrez obleke:  Pri takšnih stilih je potrebno bit zelo pazljiv. Velikokrat verižica ne paše poleg takih izrezov saj je srčasti izrez sam po sebi zelo okrašen in daje zelo bogat videz. Pri takšnih oblekah se lahko osredotočimo na lasne polžke ali lasnice. Izberemo lahko tudi zapestnice ali uhane. Pri izbiri verižice pa ne pretiravajte. Verižica naj bo čimbolj preprosta čim manj svetlikajoča in vpadajoča saj lahko obleka oz. srčast izrez izgubi svoj prvotni pomen.