Verzi za poročno vabilo

Verzi za poročno vabilo

Poroka je združenje dveh sorodnih duš, in četudi nekateri pravijo, da gre za formalnost, vendarle ni tako. Poroka danes ni potrebna zaradi skupnega življenja ali družine, je pa naznanitev svetu, da želite ovekovečiti in z najbližjimi in najdražjimi praznovati zavezo. In ker gre za slavnosten dogodek, morajo biti primerno slavnostna tudi poročna vabila.

Poročna vabila GOGA so lahko unikatna in ročno izdelana prav po željah ženina in neveste, lahko pa so tudi bolj preprosta, tiskana. Ne glede na videz in razkošje, pa naj imajo poročna vabila vsebino, ki ne podaja zgolj osnovnih podatkov, temveč poudarja tudi pomen tega posebnega dne.

Katere osnovne podatke naj vsebujejo poročna vabila?

Vabilo na poroko mora vsebovati ime in priimek ženina in neveste, datum poroke in kraj poroke – to so osnove brez katerih ne gre. Če želimo, da so vabila bolj tradicionalna, na poroko ne vabita sama ženin in nevesta, temveč običajno njuni starši, ki jih ravno tako navedemo z imenom in priimkom. Poročna vabila pogosto navedejo tudi posamezne dele poroke, torej kraj in čas poroke pred matičarjem, kraj in čas cerkvene poroke, ter kraj in čas svatbe oziroma poročnega slavja. Ravno tako naj poročna vabila poskrbijo za informacijo o tem, komu in kako (na katero telefonsko številko) se potrdi prisotnost na poroki oziroma koga povabljeni kontaktirajo v primeru, da se poroke ne bodo mogli udeležiti – običajno se udeležba potrdi staršem ali pričama.
Sodobna poročna vabila mnogokrat poleg besedilnega vsebujejo tudi slikovni del. Fotografijo zaročencev ali njuno fotografijo skupaj z otroki, včasih pa tudi ljubko fotografijo zgolj otrok, kar pa je redkeje in se mora ujemati s celotnim vsebinskim in grafičnim kontekstom vabila.
Naj poročna vabila vsebujejo tudi kak verz? Tudi poetične besede o ljubezni so lahko del poročnega vabila, a najbolje je, če so zapisane tiste, ki bodočima mladoporočencema resnično veliko pomenijo. Lahko pa se v nekaj povedih opiše tudi njuna dosedanja skupna pot – kdaj in kako sta se spoznala, kako sta spoznala, da sta si namenjena.

Poročna vabila dostavite osebno

Pošiljanje vabil je primerno le, kadar ne gre drugače, sicer pa je veliko bolje, da jih zaročenca povabljenim dostavita osebno. Poročna vabila, ki niso vredna, da bi jih dostavili sami in si vzeli za goste nekaj časa, so vabila, za katera običajno ni smiselno, da bi jih sploh dostavili – namenjena so ljudem, ki nam niso tako blizu, da bi jih vabili na ta poseben dogodek (torej jih lahko s seznama povabljenih tudi črtamo).
Več info na: http://www.okraski.com